Svendborg Brakes: Opstil krav og forventninger

Arbejdspladsen har nogle krav og forventninger til din nye kollega. Gør dem forståelige og forklar baggrunden for dem. I filmen på denne side kan du høre om, hvordan Svendborg Brakes stiller krav og forventninger til de unge. 

Læs mere om: Opstil krav og forventninger

Hvad siger loven?

Oplæring og instruktion skal være en del af modtagelsen af nye medarbejdere. Arbejdsmiljølovgivningen indeholder regler for oplæring og instruktion. Kravene afhænger af, hvad jeres arbejdsområde og -opgaver er, og hvad jeres APV viser. Læs om arbejdsgiver og ansattes pligter hér.

Tjekliste - god modtagekultur

BFA Byg og Anlæg har udarbejdet en tjekliste til, hvad du som virksomhed skal tage hensyn til, når du ansætter en ny medarbejder. Tjeklisten omfatter bl.a. forventningsafstemning, introduktion til nye kolleger, plan for modtagelsen og opfølgning.

Når du skal modtage en ny medarbejder

De gode råd, opmærksomhedspunkter og ideer, som er beskrevet i det følgende, retter sig fortrinsvist til mester og den person, som mester evt. har udpeget til at stå for modtagelsen af en ny medarbejder. Henvender sig til HR- eller arbejdsmiljøafdelinger samt arbejdsmlijørepræsentanter, som indgår i at planlægge modtagelsen af unge.