Salling Group arbejder med diversitet

HR-direktør Louise Gade, Salling Group:

Diversitet betyder rigtig meget for os. Vi har for øjeblikket ca.  110 forskellige nationaliteter så det er en helt naturlig del af vores hverdag.  Og derfor har vi et tæt og tillidsfuldt samarbejde med jobcentrene i stort set alle landets kommuner. Det er meget få, vi ikke samarbejder med, og i det samarbejde gør vi rigtig rigtig meget ud af at komme ud på arbejdsmarkedscentre og ud på sprogskoler og holde oplæg om, hvad er det for en arbejdsplads, der er vores arbejdsplads, hvad er vores arbejdspladskultur, hvad er det for nogle forventninger vi har, når vi modtager nye kollegaer i et integrationsforløb, og hvordan er det vi følger op på, hvordan vi gerne vil have det gode samarbejde også med arbejdsmarkedscentret og henholdsvis sprogskolen.

Så samarbejder vi om sprogtræning på arbejdspladsen. Altså jeg tror, vi var nogle af de første til at bruge EGU modellen. Og det er sådan set uanset hvilken nationalitet man kommer med så lang tid det handler om, at der er nogle sproglige barrierer.

Vi har en politik om, at vi i udgangspunktet taler dansk på arbejdspladsen, men også en politik om, at vi skal respektere, når folk kommer med andre sprog, indtil de har fået lært sproget. Og derfor i en startperiode accepterer vi selvfølgelig, at man engang imellem slår over i sit modersmål, som en del også er det at kunne lære arbejdsplads-dansk. Og så har vi nogle arbejdspladser, for eksempel på lagrene, hvor det jo også meget normalt, at engelsk er et arbejdssprog. Så hvis man kan engelsk, så er det også fint, så er det det man slår over til. Men det er klart, at i kundemøder og sådan noget, der man er nødt til at kunne skulle kunne lære dansk.